Ponovno je priveden Saša Burušić, sin načelnika PU zagrebačke Gorana Burušića.

Provodeći posebne dokazne radnje 28-godišnji načelnikov sin je zapao pod mjere praćenja i prisluškivanja zajedno s nekolicinom osoba, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Te osobe su navodno bile povezane s krivotvorenim novčanicama na području Zlatara.

 

  • – Možemo samo potvrditi da je skupina ljudi uhićena i da su na kriminalističkom istraživanju, no detalji će biti poznati nakon njegova dovršetka – rekli su u PU krapinsko-zagorskoj.

 

Podsjetimo, ovo nije prvi put da je Saša Burušić pod istragom očevih kolega. U prvom slučaju se nagodio na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora s rokom kušnje od četiri godine jer je pripadao grupi prevaranata koja je 2012. i 2013. od niza tvrtki na prevaru ukrala robu vrijednu gotovo 1,5 milijuna kuna. Mlađem Burušiću se stavljala na teret prevara “teška” 400.000 kuna, od kojih je sebi uzeo 8300 kuna.

Također, naknadno se otkrilo da je pripadao skupini bivšeg optuženika Radovana Štetića koji je priznao da je ustrojio grupu za prevare. Štetić se nagodio s USKOK-om na kaznu od tri godine zatvora, a Burušiću zbog toga još uvijek traje suđenje. Zbog trećeg kaznenog djela, počinjenog s još dvojicom na štetu Hypo banke koju su prevarili za 150.000 kuna, mlađi Burušić  je osuđen na uvjetnu kaznu od godinu i pol zatvora.

Načelnik PU zagrebačke ponudio je ostavku već nakon prvog kaznenog djela koje je počinio njegov sin, međutim ministar Ranko Ostojić je nije prihvatio.

23.01.2013., Zagreb - Goran Burusic nacelnik PU Zagrebacke dao je izjavu medijima povodom nove ekspozije bombe koja se dogodila nocas u Zagrebu na Trgu bana Jelacica. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

Komentiraj