Vrhovni sud Republike Hrvatske na svojim je stranicama objavilo kako se početkom listopada 2016. na webu pojavila lažna stranica Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

“Na lažnoj stranici Vrhovnog suda Republike Hrvatske, koja je putem Zavoda za sigurnost informacijskih sustava i po prijavi Vrhovnog suda Republike Hrvatske u međuvremenu “skinuta” s weba, pojavila se lažna informacija o “tzv. povjereničkom računu Vrhovnog suda Republike Hrvatske” u svrhu iznuđivanja novčanih sredstava od strane nepoznatih osoba”, izvijestili su na svojoj stranici.

Ipak, bez obzira na brzu reakciju, učestali su mnogobrojni pozivi i dopisi upućeni elektronskom poštom iz SR Njemačke, iz kojih se može zaključiti da se radi o pokušaju prevare, jer je iz dostupne dokumentacije vidljivo da je krivotvoren pečat Vrhovnog suda Republike Hrvatske, potpis i adresa elektronske pošte zamjenice Vrhovnog suda sutkinje Ane Garačić, te potpis predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske suca Branka Hrvatina.

Vrhovni sud o svemu je obavijestio Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, te Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

Komentiraj