Krešo Beljak, potpredsjednik HSS-a i gradonačelnik Samobora, kao kandidat za novog predsjednika stranke u subotu se predstavio članstvu u Varaždinskoj županiji, a na skupu u Trnovcu rekao je da će, ukoliko postane predsjednik HSS-a, u vodstvu stranke biti mjesta i za njegove protukandidate Branka Hrga i Nenada Matića jer bi “svaka nova podjela dovela HSS u vrlo tešku poziciju”.

Beljaka je kao kandidata istaknuo HSS Zagrebačke županije, a podržali su ga, kaže, iz Sisačko-moslavačke, Varaždinske županije i Karlovačke županije.

“Taj niz ćemo nastaviti. Ljudi su me predložili da budem kandidat za predsjednika stranke. Stranke koja je na povijesnom minimumu, koja sigurno može puno bolje”, rekao je Beljak te dodao da je za rejting HSS-a od 1,5 posto kriva dosadašnja politika stranke.

“Ne zamjeram predsjedniku stranke. Zamjeram sebi jer se kao potpredsjednik stranke nisam uspio izboriti za jači utjecaj. Imali smo dobrih ideja, ali ostajali smo u manjini”, kazao je Beljak te ustvrdio da, bude li izabran, njegovim izborom za predsjednika HSS-a nitko neće biti ugrožen.

HSS, dodaje, poštuje potpisane sporazume, ali u budućnosti će o stranačkoj politici odlučivati općinske, gradske i županijske organizacije.

“Smatram da je HDZ pokazao izuzetnu korektnost na državnoj razini dajući nam mjesta koja nam objektivno ne pripadaju podjelom u Hrvatskom saboru. Hvala im na toj korektnosti i nadam se da će korektni biti i pri podjeli na nižim razinama”, rekao je Beljak za kojeg župan i prvi čovjek HSS-a Zagrebačke županije Stjepan Kožić kaže da će biti “ono što HSS-ovci jesu – tolerantan, transparentan i poštivati ono što članstvo želi”.

“Na takav način ćemo rasti i biti jači, barem kao u Zagrebačkoj županiji, u kojoj je HSS najjača stranka”, zaključio je Kožić.

Potpredsjednik Županijske organizacije Sisačko-moslavačke županije Željko Lenart smatra da je Beljak pokazao i snage i odlučnosti da stranku dovede u red.

Na kraju je domaćin, predsjednik varaždinske Županijske organizacije HSS-a Zvonimir Sabati, rekao da su proteklih desetljeća iz Varaždinske županije često Hrvatskoj i članstvu HSS-a slali snažne poruke.

“Iz Varaždinske županije i danas šaljemo poruku članstvu, ali i cijeloj javnosti kako bi dobila sliku što HSS želi – snažne, brze promjene koje može napraviti ekipa na čelu s karizmatičnim potpredsjednikom HSS-a, samoborskim gradonačelnikom iza kojeg stoji, uvjeren sam, natpolovična većina delegata“, rekao je Sabati i zaključio: “Vrlo energičan Krešo Beljak, britka jezika, oštra uma, doista može predstavljati novu snagu novog HSS-a”.

Komentiraj

FOTO:Davor Visnjic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.