Prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba, na hrvatskim je cestama pojačan promet u smjeru mora, ali i unutrašnjosti. Upozoravaju da su kolnici u središnjoj Hrvatskoj mjestimice mokri i skliski, a vozače mole za strpljenje i razumijevanje.

Uklonjena je brodica na autocesti A1, nakon tunela Sveti Rok, na 235. km (vijadukt Baričevići) te je otvoren tunel Sveti Rok u smjeru Splita, no zbog gustog prometa vozi se usporeno, u koloni, uz povremene zastoje.

Zbog prometne nezgode na 323. km autoceste A1 u smjeru Ploča vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog prometne nezgode na Slavonskoj aveniji u Zagrebu, promet je u smjeru istoka obustavljen kod raskrižja s Ulicom Ljudevita Posavskog, zbog prevrnutog teretnog vozila.

Pojačan je promet na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici u oba smjera, na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i autocesti A2 Zagreb-Macelj u oba smjera, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, duž Jadranske magistrale (osobito na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska), kod tunela Učke u smjeru Rijeke, na autocesti A7 kod čvora Matulji te prema otoku Krku, na Krčkom mostu i na cestama u Istri.

Na naplati Lučko, na izlazu s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona je oko 1 km. Pojačan je promet i na ulazu prema Karlovcu, no nema dužih čekanja. Na naplati Demerje nema čekanja.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama; DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto; most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin); D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici (do 28. srpnja); spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju; lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza).

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na GP- ima:

Oba smjera: Metković, Rupa, Zaton Doli, Macelj, Nova Sela, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Karasovići (40 min),
Ulazak: Gornji Brgat (1 sat), Aržano, Gabela
Izlazak: Macelj, Pasjak, Kaštel, Tovarnik, Bajakovo (kolona je duga oko 1 km).

Kolona teretnih vozila na GP Bajakovo na izlazu je oko 500 m.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u TL Split, ali povremeno i pristaništima s otoka prema kopnu.

Komentiraj