Stranka Naprijed Hrvatska – Progresivni savez ocijenila je u petak da predložene izmjene zakona o potrošačkom kreditiranju i kreditnim institucijama, kojima se želi riješiti pitanje kredita u švicarskim francima, otvaraju  pitanje provedbe tog rješenja jer će banke iskoristiti sve pravne mogućnosti da odgode njegovu primjenu.

Potpredsjednik stranke Josip Kregar istaknuo je na konferenciji za novinare kako su očekivanja od “Zakona o švicarcima” velika, no bitna je njegova provedba.

Tim zakonom Vlada želi riješiti problem velikih opterećenja dužnika u švicarskim francima ali to je ujedno izazov bankama koje su dosad na “švicarcima” ostvarivale velike profite. U samom zakonu skrivaju se mogućnosti za njegovu odgodu ili osporavanje pred Ustavnim sudom i europskim institucijama, smatra Kregar, a banke će iskoristiti sve pravne mogućnosti za to.

Na upit o datumu izbora i ideji o javnom sučeljavanju predsjednika Vlade Zorana Milanovića i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, Kregar je rekao da podržava sučeljavanje, ali ne samo njih dvojice istaknuvši da ima i kandidata drugih političkih opcija. Što se datuma izbora tiče, rekao je da njegovoj stranci odgovara što kasniji datum ali je odluka već donesena.

Komentirajući medijske napise da predsjednik njegove stranke Ivo Josipović kontaktira HDZ oko moguće prijeizborne ili postizborne koalicije Kregar je odlučno odbacio takvu mogućnost. Nema govora o predizbornoj ili postizbornoj suradnji s HDZ-om, rekao je Kregar.

 

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.