Sjedinjene Države su odmjereno i kratko reagirale u četvrtak na presudu za genocid i druge ratne zločine bivšem političkom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću i samo navele da ona “zatvara bolno poglavlje” za prostor bivše Jugoslavije.

Nakon što je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju ( ICTY) u Den Haagu osudio Karadžića na 40 godina zatvora State Department nije objavio priopćenje, iako to čini nekoliko puta dnevno u vezi brojnih događaja iz svijeta.

Američka diplomacija se zadovoljila kratkom izjavom svog glasnogovornika na dnevnoj konferenciji za novinare. “Napravili smo korak prema zatvaranju još jednog bolnog poglavlja u povijesti sukoba u bivšoj Jugoslaviji”, komentirao je Mark Toner.

“Nikada nećemo zaboraviti užase genocida u Bosni i Hercegovini ili druge brojne zločine svih strana u sukobu u bivšoj Jugoslaviji i nikada nećemo prestati odavati počast žrtvama i preživjelima”, zaključio je američki diplomat.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.