Trener Dinama Zlatko Kranjčar u utorak je najavio sutrašnju utakmicu protiv Hajduka. Riječ je o zaostaloj utakmici HNL-a, koja počinje u srijedu u 19 sati na Poljudu.

“Sigurno da s veseljem idemo u Split, na tradicionalnu derbi utakmicu. Mislim da je to derbi koji nam svakako daje i odličnu atmosferu za sljedeće utakmice, posebno za play-off Lige prvaka”, rekao je na početku konferencije za novinare Kranjčar. Kazao je i kako nisu imali puno vremena za pripreme, više su se orijentirali na oporavak ograča.

“Određene smo taktike odradili danas na treningu i nadam se da će igrači prihvatiti sve zahtjeve i biti u derbiju na visini zadatka. Nadam se da će obradovati navijače dobrom igrom i rezultatom”, kaže Kranjčar. Na Poljudu sigurno neće zaigrati Machado, Pivarić, Sosa i Hodžić. Ipak, Kranjčar se nada da će svi koji dobiju priliku u Splitu opravdati nastup dobrom igrom.

“Hajduk je u dobrom stanju, imaju pobjede iza sebe i dobru igru u Europi. Imat će na Poljudu i dobru publiku, a nema ljepšeg nego igrati derbi pred puno navijača”, kaže Kranjčar dodajući da je Dinamo u Splitu dosada dobro prolazio te izrazio nadu da će se to nastaviti.

Od prve minute zasigurno kreću Marko Rog i Ante Ćorić. “Lijevi bek bit će Matel, a u obrani Benković i Sigali. Schildenfeld se vratio nakon ozljede, dok Stojanović ima upalu umnjaka što se čini kao mali problem, ali može nam poremetiti planove. Ipak, računam na to da će krenuti od početka. Jonas i Antolić će igrati od prve minute, a konačni ćemo sastav imati prije utakmice”, izdiktirao je sastav Kranjčar.

Na novinarsko pitanje o trenerskim pobjedama u Split, Kranjčar kaže da Hajduka nikada nije pobijedio na klupi Dinama, ali jest na klupi Zagreba. Ipak, dodaje, igraju Hajduk i Dinamo, a ne Pušnik i Kranjčar. “Mi moramo pripremiti igrače i motivirati ih maksimalno. Sigurno da će me veseliti ako bude dobar rezultat, ali ne razmišljam tako osobno o tome. Razmišljam o igri i momčadskom duhu koji trebam stvoriti i bit ćemo u tome sve bolji i bolji”, rekao je Kranjčar.

O svom splitskom kolegi Marijanu Pušniku kaže da je u kratkom vremenu napravio fantastičnu atmosferu i dobru organizaciju Hajdukove igre. “Hoće li biti uspješni protiv nas vidjet ćemo sutra, ali radi se o treneru s iskustvom koji je sigurno s razlogom angažiran”, zaključio je Kranjčar.

Komentiraj