U jučerašnjoj koordiniranoj akciji policijskih službenika Postaje pomorske policije Dubrovnik, službenika mobilne jedinice carine, djelatnika Lučke kapetanije Dubrovnik i ribarskog inspektora, oko 13 sati kod otoka Jakljan u moru, za vrijeme ronjenja uz uporabu autonomne ronilačke opreme, zatečeni su dvoje poljskih državljana, 55-godišnjak i 62-godišnjakinja.

Kod njih su pronađena i privremeno oduzeta četiri dijela amfore i dvije školjke puža bačvaša koji su strogo zaštićena vrsta.

Nad dvoje poljskih državljana u tijeku je kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljenog obavljanja istraživačkih radova i prisvajanja kulturnog dobra, a 55-godišnjak je prekršajno sankcioniran i po Zakonu o zaštiti prirode.

Komentiraj

FOTO:Igor Miholjek
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.