Američki milijarder Donald Trump u srijedu je krenuo u novu ofenzivu u borbi za republikansku predsjedičku nominaciju, optuživši senatora Teda Cruza da je ukrao izbore u Iowi i zatraživši njihovo poništavanje.

“Ted Cruz nije pobijedio u Iowi, on je ukrao izbore. Stoga su ankete toliko i odudarale od rezultata i stoga je i bilo puno više glasova nego se očekivalo”, rekao je.

Iowa je bila prva američka država u kojoj se glasovalo u ponedjeljak za republikanske i demokratske kandidate na američkim izborima koji se trebaju održati 8. studenoga.

Donalda Trumpa koji je bio veliki favorit prije tih izbora pretekao je teksaški senator Cruz koji je dobio 27,7 posto glasova ispred Trumpa  s 24,3 posto i senatora s Floride Marca Rubia s 23,1 posto glasova.

“Zbog prijevare koju je počinio senator Ted Cruz za vrijeme izbora u Iowi, trebaju se organizirati novi izbori ili njegov rezultat proglasiti nevažećim,”, rekao je Trump na twitteru.

Cruz i njegov tim rekli su da je Trumpova izjava pokušaj da privuče pozornost nakon što je izgubio te mu poručili da potraži pomoć zbog svoje ovisnosti o društvenim mrežama.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.