Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač u petak je kazao da hrvatska vlada normalno funkcionira u postojećem sastavu te da ministri iz HDZ-a skrbe o njezinoj stabilnosti.

“Dok je ovakav sastav vlade, dok je ona u punom sastavu na okupu, mi normalno funkcioniramo. Vozimo dalje. Cilj nas iz HDZ-a na ministarskim pozicijama jest da budemo maksimalno ozbiljni i da skrbimo o stabilnosti vlade. Tako se ponašam svaki dan i taj duh prenosim na svoje suradnike. Isti taj duh je prisutan kod svih u vladi koji su iz HDZ-a”, kazao je Kovač u izjavi za novinare prije nego što se premijer Tihomir Orešković obratio javnosti i pozvao dvojicu svojih potpredsjednika na ostavke.

Na novinarske upite o problemima unutar vlade, Kovač je priznao da bi bio “neiskren” kada bi kazao da ona radi “dovoljno učinkovito”, ističući u više navrata da je njegov osobni cilj i zavjet da hrvatska vlada “bude stabilna, da skrbi o ovoj zemlji na učinkovit način”.

“Mi ćemo učiniti sve kako bi s HDZ-om i Domoljubnom koalicijom nastavili skrbiti o sigurnosti Hrvatske… ali bez HDZ-a i Domoljubne koalicije ove vlade ne može biti”, rekao je Kovač i istaknuo da žele biti “glavni dioničari ove vlade, a ne turisti koji putuju po svijetu te da žele raditi na dobrobit hrvatskih građana”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.