Dvojica kosovskih državljana koji su ilegalno prešli državnu granicu u Konavlima, u utorak u poslijepodnevnim satima prebačeni su u Opću bolnicu u Dubrovniku zbog ugriza zmije i nalaze se izvan životne opasnosti, potvrdili su u petak iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Zamjenica glasnogovornice Policijske uprave Andrijana Biskup izjavila je kako je dvojicu Kosovara kod svoje kuće, u mjestu Bani u Konavlima, zatekao policijski službenik izvan službe od kojeg su zatražili pomoć. ”U utorak u popodnevnim satima policijski službenik izvan službe zatekao je dvojicu državljana Kosova u mjestu Bani koji su ilegalno prešli državnu granicu i koji su od njega zatražili liječničku pomoć zbog ugriza zmije”, rekla je Biskup dodavši kako su potom odmah prebačeni u Opću bolnicu Dubrovnik, gdje su zadržani na daljnjem liječenju”.

Riječ je, kako je istaknula, o 31- godišnjaku i 39-godišnjaku.

Prema informacijama iz dubrovačke bolnice oba su stabilno i izvan životne opasnosti, a smješteni su na Infektološkom odjelu. ”Oni nisu u životnoj opasnosti, a smješteni su na Infektološkom odjelu”, rekao je Baldo Božović, zamjenik sanacijskog upravitelja, koji nije mogao ni potvrditi ni demantirati da je riječ o ugrizu poskoka.

Neslužbeno se ipak doznaje kako se sumnja upravo na ugriz poskoka, a prvi je stradao 31-godišnjak, kojeg je otrovnica ugrizla za potkoljenicu, dok je 39-godišnjak zadobio ugrize u dlan i potkoljenicu nakon što je pokušao pomoći svom prijatelju.

Komentiraj

FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.