Ministar obrane Josip Buljević i savjetnik hrvatske predsjednice Ante Deur posjetili su u utorak u Prekazu Memorijalni centar Adema Jasharija, osnivača OVK-a ubijenog u akciji srbijanske policije tijekom rata na Kosovu, i susreli se s članovima njegove obitelji.

Trajna povezanost Hrvatske i Kosova ogleda se u tome što su obje države priložile veliku žrtvu i svjedočile velikim stradanjima za svoju slobodu i neovisnost, rekao je Buljević članovima obitelji Jashari, objavio je MORH.
“Upravo zato obje države danas znaju cijeniti svoju slobodu i spremno preuzimaju svoj dio odgovornosti u trajnom uspostavljanju mira i stabilnosti i euroatlantskoj budućnosti jugoistočne Europe”, rekao je po priopćenju Buljević.

Žrtve obitelji Jashari su imale su veliku ulogu i važnost u borbi i uspostavi slobodnog i nezavisnog Kosova, istaknuo je ministar Buljević.
Memorijalni centar Adem Jasharija u Prekazu osnovan je znak sjećanja na žrtve napada srpske policije na Prekaz u ožujku 1998. godine. U napadu je ubijen vođa Oslobodilačke vojske Kosova Adem Jashari i preko 50 članova njegove obitelji.
Ministar Buljević boravio je u dvodnevnom posjetu Kosovu, a prvoga se dana, u ponedjeljak, sastao s najvišim čelnicima te države.

Komentiraj