Čelnik HSLS-a Darinko Kosor potvrdio je u četvrtak da je njegov saborski klub bio pozvan na sjednicu klubova stranaka vladajuće koalicije na temu Vladina plana reformi koje će njegova stranka u cjelosti prihvatiti, no nije htio komentirati tvrdnju čelnika BUZ-a Milivoja Špike da on na sjednicu nije bio pozvan.

“HSLS podržava u cjelosti reformski paket. To smo komunicirali s građanima na izborima i zato su nam oni dali relativnu većinu da fomiramo hrvatsku Vladu da bi se provodile reforme, jer Kukuriku većina ih nije provodila”, rekao je Kosor novinarima u Saboru.

Normalno je, kaže, da imaju komentar na porez na nekretnine. “Podržavamo da se komunalna naknada pretvori u pravi porez na nekretnine jer komunalna naknada je ostatak iz komunizma. To je neki parafiskalni namet i nije potreban u tom obliku, ali ne podržavamo bilo kakve daljnje porezne stope i opterećivanje građana za nekretnine jer to nije potrebno”, smatra Kosor.

Komunalna naknada je, smatra, dovoljno visoka te je samo treba pretvoriti u porez na nekretnine. “Da nećemo povećavati porez na nekretnine, to smo komunicirali na izborima i to smo govorili kroz cijelu izbornu kamapnju. Treba se držati onoga što ste građanima govorili kad su vas birali, da to radite i kada formirate većinu”, poručio je.

Kosor nije htio komentirati izjavu predsjednika BUZ-a Milivoja Špike kako on nije bio pozvan na zajedničku sjednicu klubova stranaka vladajuće koalicije koji su ujutro raspravljali o Vladinu planu reformi, nazvavši je “krivom izjavom”.

“To neću komentirati jer to nije točno, to je Špika rekao za sebe. To je njegova greška. Pitajte me za reforme jer moj klub je bio prisutan, a ne o krivoj izjavi Špike”, rekao je.

Na pitanje o ostavci Ivana Kovačića na mjesto šefa saborskog kluba Mosta Kosor je uzvratio da ne pripada u političare koji se miješaju u druge klubove zastupnika i druge političke stranke.

Upitan o odnosu HDZ-a i Mosta čelnik HSLS-a ponovio je izjavu šefa Mosta Bože Petrova da “Kovačić normalno djeluje u Mostu”.

“Most je dao jasnu izjavu da je dio većine i da će djelovati u Vladi dok god se provode reforme, a upravo smo danas krenuli s reformskim paketom, znači situacija je stabilna”, zaključio je.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.