DARINKO KOSOR dao je ostavku na dužnost predsjednika zagrebačke Gradske skupštine, zbog kako tvrdi, milijunskih šteta koje su građanima nanijele odluke gradskih vlasti.

Neki tvrde kako se Kosor na ovaj način priprema za lokalne i parlamentarne izbore, a to je prokomentirao sam Darinko Kosor.

Podsjetimo, on je još prije negkoliko mjeseci kazao kako će se ova Vlada ili resetirati ili će Hrvatska ponovno izaći na izbore.

“Što se tiče lokalnih izbora, oni će biti redovni, u petom mjesecu iduće godine. Ja se ne mičem. Naveo sam konkretne razloge zašto sada odlazim, a zašto nisam otišao prošle godine kada je gradonačelnik bio priveden, ali sam tada ostao da bi stabilizirao rad svih institucija u gradu u pozivitnom smislu. Sada više ne mogu dati više ništa pozitivno. Zadnjih par mjeseci sam govorio da ćemo se ili resetirati ili ići na nove izbore. Jedino što ne treba raditi u Saboru je kupovati 15, 20 zastupnika kao konje na stočnom sajmu i onda pretumbavati većinu. Jer bi samo političkom kupovinom prešli u drugi tabor. Svaki dan imate najave takvih radnji od našeg gradonačelnika”, rekao je Kosor za RTL.

 

Komentiraj