[quote_box_center]

  • Agencija DNA proteklih je mjeseci uhitila i preispitala cijeli niz političkih dužnosnika, sudaca i medijskih osoba. Istraga je pokrenuta i protiv obitelji rumunjskog premijera

[/quote_box_center]

Rumunjski Ured za suzbijanje korupcije je objavio kako otvara istragu protiv rumunjskog predsjednika vlade Victora Ponte zbog sumnje u gospodarski kriminal, piše BBC.

Premijer je odbacio optužbe i istaknuo kako ga samo parlament može smijeniti s njegova položaja. Njegova Socijalistička demokratska stranka (PSD) i koalicijski partneri drže većinu u Rumunjskom parlamentu. Stranka PSD je proizišla iz bivše Komunističke partije, a Victor Ponta je na vlasti od 2012. godine.

Agencija DNA proteklih je mjeseci uhitila i preispitala cijeli niz političkih dužnosnika, sudaca i medijskih osoba. Istraga je pokrenuta i protiv obitelji rumunjskog premijera.

Istaknimo kako je Victor Ponta bio suradnik u pravničkoj firmi, bivšeg senatora i ministra Dana Sove, 2007. i 2008. godine, DNA ističe kako je i onda stekao određenu nezakonitu imovinsku dobit.

Rumunjski predsjednik Klaus Iohannis pozvao je premijera da podnese ostavku, rekavši kako je ovo “nemoguća situacija za rumunjski narod”.

 

Komentiraj