Ukrajinska vojska i proruski separatisti objavili su u utorak da su počeli s povlačenjem tenkova i drugog naoružanja u proruskoj separatističkoj regiji Doneck nakon što je taj postupak završen u susjednoj pobunjeničkoj regiji Luhansk.

“U utorak počinjemo povlačenje tenkova, topova kalibra manjeg od 100 mm i minobacača do 120 mm”, najavio je Leonid Matjuhin, glasnogovornik ukrajinske vojske.

Povlačenje je počelo u zoni Debalceve, strateškom čvoru koji povezuje pobunjenička središta Doneck i Luhansk i koji je bio poprište žestokih sukoba prije nego je prešao pod nadzor separatista u veljači, istaknuo je on.

“Povlačenje je počelo u Debalceveu”, kazao je visoki dužnosnik separatističke republike Donec Eduard Basurin.

U srijedu će pobunjenici povući tenkove koji se nalaze u blizini Novoazovska, grada koji kontroliraju na obalama Azovskog mora, blizu strateške luke Marjupolj, dodao je.

 

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakKujundžić: Laž je da ćemo podržati Zorana Milanovića
Sljedeći članakATP Moskva: Poraz Ćorića
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.