Regionalna koordinatorica inicijative ’40 dana za život’ Lidija Dugan u srijedu je u Dnevniku Nove TV rekla kkao informaciju o pacijentici koja dolazi na pobačaj u vukovarsku bolnicu nisu dobili iz same bolnice.

“Objava na Facebook stranici bila je isključivo apel za poziv moliteljima, a kao što čujemo da je doktorica Bosanac izjavila da unazad osam dana nije bilo pobačaja, to nas jako raduje. A to ujedno i demantira objavu da je informacija došla iz bolnice”, rekla je Dugan.

Na pitanje smatra li da objavama na Facebooku krše prava pacijentice, kaže kako to nije istina. “Inicijativa ’40 dana za život’ je ovdje da moli, da ljudi stoje pred bolnicom ukoliko možda neka trudnica bude došla izvršiti pobačaj, da joj pomognemo ako nam se obrati. Mi se nikome prvi ne obraćamo, mi stojimo i molimo za te obitelji i za sve one koji su ranjeni pobačajem”.

Kaže i kako u svijetu ima više od 700 tisuća molitelja ispred bolnica. “Naša su tri elementa – molitva i post, miroljubivo bdijenje pred bolnicama i osvješćivanje lokalne zajednice. Pod bdijenje spada da stojimo i budemo znak nade ako netko zatraži našu pomoć. Ako ne, mi se nikome ne obraćamo”, istalnula je Dugan.

Inicijativa je početkom tjedna na Facebook profilu pozvala sve na molitvu ispred vukovarske bolnice, gdje će trudnica iz obližnjeg sela doći na pobačaj. Objava je prikupila brojne kritike.

Komentiraj