Više od dvije tisuće izaslanika okupilo se u subotu na SDP-ovoj konvenciji na kojoj se biraju nova stranačka tijela – Predsjedništvo i Glavni odbor SDP-a.

U Predsjedništvo se bira 17 članova, u Glavni odbor njih 103.

Riječima Drugarice i drugovi, zdravo!, izaslanike u Maloj dvorani Doma sportova, pozdravio je predsjednik stranke Zoran Milanović.

To je stari radnički pozdrav koji je izašao iz uporabe, ali se polako vraća. Nema nikakve ideološke konotacije i ne trebamo ga se sramiti, rekao je Milanović izaslanicima koji su njegov izlazak na pozornicu popratili pljeskom.

Milanović na konvenciji podnosi izvješće o radu od protekle izborne konvencije održane 2012., potom će se pristupiti glasovanju za stranačka tijela.

Stranačka tijela se biraju uz poštovanje zastupljenosti, na način da je za Glavni odbor predviđena kvota koja pripada svakoj županijskoj, gradskoj i općinskoj te organizaciji SDP-a u Gradu Zagrebu, dok je za Predsjedništvo osigurana regionalna zastupljenost.

U izboru svi delegati glasuju za sve članove tijela, bez obzira iz koje regije ili organizacije dolaze.

Po izboru Predsjedništva, izabrani članovi tog tijela odlučit će hoće li se kandidirati za potpredsjednike stranke te će se između onih koji izraze interes izabrati četiri potpredsjednika.

Predsjednika Glavnog odbora na prvoj će sjednici izabrati sam novi Glavni odbor, koji bira i glavnog tajnika stranke te predsjednika i članove statutarne komisije.

Komentiraj

FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.