Predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada Tomislav Končevski izjavio je u petak u Varaždinu kako ta stranka očekuje da će u Saboru imati klub zastupnika kao i u prošlom sazivu te da će na sjeveru Hrvatske u III. izbornoj jedinici osvojiti barem jedan mandat.

Končevski je društvu stranačkih čelnika i čelnika županijske organizacije posjetio Špancirfest.

To što laburisti izlaze samostalno na izbore govori o vjerodostojnosti stranke, rekao je Končevski i dodao da je samostalan izlazak na izbore dobar za stranku jer će pokazati koliko ona vrijedi. U vezi s mogućom poslijeizbornom suradnjom s nekom od stranaka ili koalicija predsjednik laburista je rekao kako to ostavljaju za poslijeizborno razdoblje.

U III. izbornoj jedinici Končevski očekuje barem jedan mandat jer na sjeveru Hrvatske ta stranka na izborima postiže dobre rezultate, što potvrđuje to da laburisti na sjeveru Hrvatske imaju čelnike pojedinih jedinica lokalne uprave. Dodao je kako o njihovoj snazi u tom dijelu zemlje govori i to da ta stranka ima pet mandata u krapinsko-zagorskoj Županijskoj skupštini te vijećnike u varaždinskoj i međimurskoj Županijskoj skupštini. Sve je to, istaknuo je Končevski, dokaz da su laburisti pokazali, a birači prepoznali da ta stranka zna i može. Predsjednik Hrvatskih laburista izrazio je zadovoljstvo tijekom kampanje, koja je zasad korektna, a u vezi s porukama biračima istaknuo je da su dobro poznate.
U proteklih šest godina laburisti su svojim radom pokazali da se zauzimaju za one vrijednosti zbog kojih je stranka i osnovana, rekao je, dodajući kako znaju i naglašavaju svoje vrijednosti. To je borba za radnika radne obitelji, borimo se protiv korupcije i zalažemo da se ne prodaje društveno bogatstvo i državna imovina, istaknuo je Končevski.

Za Špancirfest, koji posjećuje 18. godinu zaredom, rekao je da je odlična manifestacija, dokaz kulture na sjeveru Hrvatske i dokaz da se ljudi tu znaju zabavljati.

Komentiraj