Predsjednik Hrvatskih laburista Tomislav Končevski večeras je u Dnevniku N1 televizije rekao kako predsjednica Kolinda Grabar Kitarović mora objasniti što je mislila kada je rekla da je Dragan Lozančić bio ‘osobni obavještajac Zorana Milanovića’. Najavio je osnivanje saborskog Istražnog povjerenstva zbog cijelog slučaja Lozančić.

“Ne može izjaviti da je Dragan Lozančić kao šef SOA-e kršio zakon i bio nečiji privatni obavještajac bez dokaza. To je kazneno djelo ako je nešto zataškala. Ako je pak izrekla neistinu opet je to kazneno djelo i mi to moramo istražiti. I jedno i drugo”, rekao je Končevski.

Naglašava da je veliki problem u tome što predsjednica o onome što zna nije obavijestila DORH. “Nešto očito ne štima i netko to treba objasniti. Narodu to treba objasniti. Zašto predsjednica nešto govori, a nije prijavila DORH-u?”, pita se.

Končevski kaže kako vjeruje da neće imati problema sa skupljanjem potpisa za osnivanje Istražnog povjerenstva, a čak je HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker rekao da nema ništa protiv. Ističe kako se u Hrvatskoj bavi obavještajcima, a ne gospodarstvom. “Izgleda da netko skreće pozornost s nekih tema koje ne može obaviti”, poručuje.

Vjeruje kako nedostaje komunikacije između premijera Oreškovića, HDZ-a i Mosta te kako svi oni kupuju vrijeme. Smatra da bi najpoštenije bilo sazvati nove izbore. “Narod je shvatio o čemu se radi. Ovo treba prekinuti, ovo je već pretjerivanje i predugo čekamo”, kazao je Končevski za N1.

Komentiraj