Tvrtka Končar – Elektroindustrija izvijestila je u ponedjeljak kako je na zahtjev Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) odgodila glavnu skupštinu zakazanu za 10. lipnja te je kao novi datum određen 12. srpnja, nakon što bude dovršen postupak prodaje državnog udjela u Končaru.

Končar je objavio i dopis CERP-a u kojem se traži otkazivanje glavne skupštine “uvažavajući činjenicu da je u tijeku postupak prodaje društva, odnosno vlasničkog restrukturiranja”.

CERP je, naime, prošlog tjedna objavio poziv za iskazivanje interesa i dostavu obvezujućih ponuda za kupnju 20,49 posto dionica Končara u vlasništvu države i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), po cijeni od 670 kuna po dionici, a rok za dostavu obvezujućih ponuda istječe u utorak 31. svibnja u podne. Po odabiru najpovoljnijih ponuda, transakcija prodaje Končarevih dionica će biti izvršena na Zagrebačkoj burzi kao blok-transakcija, a dionice bi na nove vlasnike trebale biti prenesene do 7. lipnja.

Iz CERP-a su stoga zatražili odgodu Glavne skupštine dioničara, ali uz zadržavanje predloženog dnevnog reda, na kojem je, uz ostalo, i odluka o isplati dividende u iznosu od 12 kuna po dionici. Za to bi od 62,4 milijuna kuna prošlogodišnje dobiti trebalo biti raspoređeno nešto manje od 30,8 milijuna kuna.

Komentiraj

FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.