Kandidat za predsjednika SDP-a Zlatko Komadina gostovao je danas u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ Aleksandra Stankovića, gdje je rekao kako je infrastruktura stranke sklona predsjedniku Zoranu Milanoviću, komentirajući da je Milanović skupio duplo više potpisa za kandidaturu.

“Siguran sam da su svi koji su potpis dali meni, potpisali i za Milanovića. Nisam siguran da se dogodilo i obratno”, rekao je Komadina na početku emisije. Na pitanje o radu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Komadina odgovara kako ona mora shvatiti da je predsjednik institucije te da mora pripaziri na retoriku.

“Za jačanje desnice kriv je i SDP, lijevi su glasovi proizveli HDZ”, poručuje Komadina i dodaje da su u predizbornoj kampanji počeli plašiti svoje birače s ‘crnim vragovima’. “Sudjelovali smo tako u podjeli i trovanju hrvatskog društva kojega potencira druga strana. Stvorili smo protestne glasove i zato su rezultati takvi kakvi su”, kaže Komadina.

Komentirao je i vožnju Davora Bernardića pod utjecajem alkohola. “Bernardić je pogriješio, to je za svaku osudu. Mislim da je izvukao pouku”, kaže Komadina dodajući kako on osobno nema iskustva s vožnjom u pijanom stanju. Izjave kako nije dorastao mjestu predsjednika stranke komentira: “Kako ne bih bio dorastao? Imam 190 centimetara i 120 kila”.

Nije želio reći što točno zamjera Zoranu Milanoviću, a objašnjava kako vođa stranke ne mora biti autoritaran i agresivan. “Ja sam timski igrač, a vođa je dobar onoliko koliko su dobri ljudi oko njega”, ističe. Dignuo je ruku za izbacivanje Aleksandre Kolarić iz stranke iako se s tim nije slagao. To je učinio kako svojim ‘suprotnim stavom’ ne bi ‘rušio autoritet predsjednika stranke koji je bio i premijer’, što bi, smatra ‘bilo kontraproduktivno’.

Komadina ističe i kako bi danas SDP bio jači da su u stranci Slavko Linić, Mirela Holy i Ivo Josipović. Upitan o predstojećim stranačkim izborima, Komadina kaže da ako Milanović izgubi, biti će saborski zastupnik. A izgubi li on, više neće biti potpredsjednik stranke, već će se vratiti u svoju županiju i tamo voditi SDP.

Komadina je rekao kako je njegova najveća mana – pretjerana strpljivost. Komentare da je ‘depresivni neradnik’ nazvao je zločestima. “Kad čujem ovakve komentare od svojih kolega, naravno da me uhvati depresija”, objašnjava.

Smatra kako Hrvatska još uvijek nije spreman na liberalno radno zakonodavstvo, komentirajući ideju uvođenja fleksibilnog zakona o radu. Za Domoljubnu koaliciju i MOST je kazao da se bolje rastave nego sastave. “Dobro je da HDZ ima uteg, ali i nije dobro da MOST ne zna što hoće – neka vrate mandat. Kompromis je dobra stvar, ali pod uvjetom da nije truo”, objašnjava potpredsjednik SDP-a.

Za premijera Tihomira Oreškovića rekao je da zna s brojevima, ali i kako radi u sjeni Tomislava Karamarka i MOST-a. “Teško je prognozirat, ali ova vlada je dosad najčudnije nastala i ne vjerujem da će dugo opstati”, kazao je.

Rekao je i kako bi, kao predsjednik SDP-a, mogao sastaviti Vladu s MOST-om.

Komentiraj