Primorsko-goranski župan i kandidat za predsjednika SDP-a Zlatko Komadina u četvrtak je za oslobađajuću hašku presudu vođi srpskih radikala Vojislavu Šešelju rekao kako je motivirana političkim, a ne pravnim razlozima, te da je njom Haški sud još jednom pokazao da je u velikoj mjeri politički sud.

“Imam osjećaj da je presuda u dobroj mjeri motivirana političkim razlozima, a ne toliko pravnim. Ovo prije svega treba gledati s aspekta Šešelja kao građanina Srbije”, izjavio je Komadina novinarima u Rijeci.

Istaknuo je kako se može reći da je ovakvom presudom “počinjen novi zločin, jer kako nema pravde to je novi zločin nad žrtvama”.

“Haaški sud je i u ovom slučaju pokazao da je u velikoj mjeri politički sud”, poručio je Komadina.

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu u četvrtak je oslobodilo Vojislava Šešelja po svim točkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Vojvodini.

Komentiraj

FOTO:Miranda Cikotic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.