Trener Evertona Ronald Koeman u srijedu je najavio sutrašnju uzvratnu utakmicu playoffa Europa lige protiv Hajduka na punom Poljudu. Utakmica započinje u 21 sat, a Everton iz Liverpoola donosi veliku prednost od 2:0.

“Nećemo se braniti, naš je cilj imati kontrolu igre i zabiti. Znamo da je Hajduk težak protivnik, moramo biti jaki sutra. Znamo da i oni mogu biti jaki. Odigrali smo dobrih 45 minuta u prvoj utakmici, ali imali su i oni dvije-tri dobre šanse za postizanje gola”, rekao je Koeman dodajući da imaju dobar rezultat uoči uzvratne utakmice. “Ali, moramo biti nqa najboljoj razini kako bismo ušli u Europa ligu”, kazao je ponavljajući kako je ambicija kluba da igraju u skupinama Europa lige.

Danas je Wayne Rooney objavio kako završava reprezentativnu karijeru. “Rooney misli da je to najbolje za Everton i ja to poštujem, iako ga nisam po tom pitanju savjetovao. Čeka nas težak program ako uđemo u Europsku ligu i mislim da je to dobra odluka za njega i Everton”, kazao je Koeman.

Engleske nogometaše sutra čeka ‘paklena’ atmosfera na punom Poljudu, a Koeman ističe kako navijači nisu problem. “To je atmosfera u kojoj želiš igrati. Čujem da nas čeka nešto posebno, ali činjenica je i da je publika daleko od terena”, zaključio je trener Evertona osvrčući se na nerede tijekom prve utakmice na Goodison Parku.

Komentiraj