Njemačka policija istražuje navode da su pripadnici sigurnosnog osoblja u centru za hitan prihvat migranata u Koelnu seksualno uznemiravali žene, prenosi u četvrtak dpa.

Oko 70 izbjeglica u dva otvorena pisma žali se na neprimjereno postupanje osoblja u školskoj dvorani koja se koristi kao smještaj za migrante, a policija je ispitala jednu ženu izbjeglicu koja tvrdi da je bila seksualno uznemiravana. Migranti u pismima, koje će predati ministarstvu za migracije i izbjeglice (BAMF), tvrde da je osoblje upućivalo neprimjerene opaske ženama, da ih se fotografiralo tijekom tuširanja i dojenja, a žale se i na sporost rješavanja zahtjeva za azilom i loše uvjeta boravka.

Lokalne novine Koelner Stadtanzeiger objavio je fotografije koje prikazuju red kreveta i puno smeća na podu.

Migranti također traže da vlasti udalje sigurnosno osoblje jer je za njih “školska dvorana zatvor, a ne hitni smještajni centar”.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: Australski grad u potpunosti zatrpan tumbleweedom
Sljedeći članakNove istrage u VSOA-i
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.