22:05 “Ostaci pronađeni u potrazi za nestalim avionom EgyptAira ne pripadaju letu MS804”, rekao je jedan grčki visoki dužnosnik, prenosi Independent. Šef grčke avijacijske sigurnosti i istrage za ERT TV je rekao kako ‘pronađeni ostaci nisu dio aviona’.

19:25 Olupina zrakoplova EgyptAira MS804 koji se danas srušio, pronađena je u blizini grčkog otoka Karpatosa, javlja BBC. Spasitelji su pronašli i prsluke za spašavanje.

16:56 Avion Egypt Aira koji je putovao iz Pariza u Kairo dva je puta naglo skrenuo prije nego što se srušio u Sredozemno more, objavio je grčki ministar obrane Panos Kammenos. Airbus A320 prvo je skrenuo za 90 stupnjeva lijevo, a onda ua 360 stupnjeva desno. Potom se spustio više od 7620 metara, te je nestao s radara.

Egipatski ministar civilne avijacije poručio je kako je teroristički napad vjerojatnije objašnjenje od tehničkog kvara. Na letu je bilo 66 ljudi, većinom iz Egipta i Francuske, od čega je 56 putnika, sedam članova posade i tri člana osiguranja. Kapetan zrakoplova je bio Mohamed Said Ali Šakir s više od 6000 sati leta, od čega 2000 na Airbusu.

Posljednja izvješća upućuju na to da su spasilačke ekipe kod Krete pronašle krhotine aviona. U potrazi za letjelicom sudjeluju grčke i egipatske mornarice.

Airbus je poletio sa aerodrom Charles de Gaulle u Parizu u srijedu u 23:09 sati, a u Kairo je trebao stići u 3:15 sati. EgyptAir je priopćio kako je avion letio na visini od 11300 metara, kada je nestao s radara, ubrzo nakon što je ušao u egipatski zračni prostor. Grčki dužnosnici kazali su kako su imali komunikaciju s pilotom kada je ušao u grčki zračni prostor, te kako se sve činilo u redu.

Airbus je potvrdio da je A320 u vlasništvu EgyptAira, proizveden 2003., izgubljen iznad Sredozemnog mora. Zrakoplov je EgyptAiru isporučen iste godine kad je proizveden i dosad je sakupio 48.000 sati leta što je oko polovice preporučenog broja letova u tehničkom vijeku Airbusa A320.

Komentiraj