– Umro je muškarac koji je pretrpio moždanu smrt nakon testiranja lijeka u bolnici u Rennesu gdje je bio hospitaliziran s još pet dobrovoljaca.

“Sredinom dana je umro pacijent koji je pretrpio moždanu smrt”, navela je bolnica u priopćenju. Zdravstveno stanje ostalih pet osoba hospitaliziranih nakon tog incidenta je i dalje stabilno, dodaje se.

Tih šest zdravih dobrovoljaca sudjelovalo je u kliničkom testiranju nove molekule protiv bolova i tjeskobe. Testiranje je vodio francuski farmaceutski laboratorij Biotrial za portugalsku farmaceutsku kuću Bial.

Šest muškaraca starih između 28 i 49 godina dio su skupine od 90 dobrovoljaca. Među pet još uvijek hospitaliziranih, četvorica imaju neurološke smetnje, a peti je hospitaliziran iz opreza i nema simptoma.

Jedino je tih šest osoba uzelo identičnu dozu testirane molekule, a drugi su uzeli manje doze. “Ostalih 84 osoba su žive i zdrave”, rekao je generalni direktor Biotriala, François Peaucelle.

Vlasti su pokrenule tri istrage radi otkrivanja uzroka dramatične nesreće, prve te vrste u Francuskoj.

 

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.