Michael Regan/Getty Images

Otkako je stigao na Anfield početkom mjeseca, navijači Liverpoola novog su trenera Jürgena Kloppa dočekali kao Spasitelja koji će klub vratiti na stare slave, i upisivati pobjede jednu za drugom. Odmah je Klopp upozorio kako rezultati neće doći ‘preko noći’. I bio je u pravu, jer je u dvije utakmice (protiv Tottenhama u Premierligi i Rubina u Europa ligi) upisao dva remija.

Posebno bolan bio je remi protiv Rusa, koji su 12. momčad ruskog prvenstva (od 16 ekipa) uzimajući u obzir da su ‘Redsi’ veći dio utakmice odigrali s igračem više. “Svi znamo da nogomet nije ugra u kojoj možeš imati neki genijalan plan, bez da na raspolaganju imaš igrače iz Barcelone ili Bayerna”, rekao je nakon utakmice sa smješkom na licu Klopp.

“Težak je posao, ali znao sam da će biti tako. Da sam želio lak život, ostao bih na godišnjem”, poručuje Nijemac. Svjestan je, dodaje, kako su očekivanja velika, a u takvi okolnostima nije lako napraviti pravu stvar. U jednu ruku, Klopp je možda i sretan da su se slabosti njegove momčadi pokazale u Europa ligi, a ne u domaćem prvenstvu gdje su očekivanja uvijek velika, pogotovo za klub sa takvom povijesti i navijačima kao što je Liverpool.

“Sjećam se prve sezone u Dortmundu, imali smo petnaest remija. Završili smo šesti. Ali, onda smo napravili sljedeći korak. Nema brzih rezultata, radimo na razvoju. Moramo pronaći stvari koje će biti bolje nego prošle subote. I dizati se iz tjedna u tjedan”, priča Klopp.

Liverpool u nedjelju dočekuje Southampton na Anfieldu.

Komentiraj

FOTO:Michael Regan/Getty Images
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.