Trener Liverpoola Jürgen Klopp zapitao se zašto Englezi FA Kup ne smatraju važnim natjecanjem. Karizmatični njemački trener smatra kako je FA Kup važan i veliki turnir, a isti je pristup imao i prema njemačkom DFB Pokalu, kada je bio na klupi Borussije Dortmund.

Ističe kako ga i dalje hvale više zbog osvajanja Bundeslige, nego zbog dvostruke krune 2012. godine. “Mislim da ne znate kolika je važnost DFB Pokala i Njemačkoj. Valiko je to natjcanje. Kada sam došao ovdje, svi su rekli da sam s Borussijom bio prvak Njemačke, a nitko nije spomenuo da smo osvojili dvostruku krunu 2012.”, priča Klopp.

“Ista je stvar kada kažem da je velika stvar da je Arsenal osvojio posljednja dva FA Kupa, ali kada sam došao u Englesku, samo sam slušao o tome kako nisu osvojili naslov prvaka Engleske… ni sam ne znam koliko”, objašnjava ponavljajući da je FA Kup veliko i važno natjecanje.

Liverpool će se danas sučiti s Exeterom upravo u FA Kupu, a ‘u vatru’ će možda morati ubaciti i nekoliko juniora jer mu zbog ozljeda nedostaje gotovo pola momčadi. “Prije nekoliko tjedana rekao sam kako će nam trebati malo sreće. Istina je da s ozljedama nismo imali nimalo sreće. Nosit ćemo se sa situacijom pred nama, putujemo kod Exetera”. Na pitanje novinara hoće li sa sobom povesti neke igrače, Klopp u šali odgovara: “Da, tih par će ići sa mnom”.

Komentiraj

FOTO:EPA/PETER POWELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.