U Klinici za dječje bolesti Zagreb u ponedjeljak počinju građevinski radovi na rekonstrukciji u Jedinici intenzivnog liječenja, dijelu operacijske sale te dijelu Klinike za pedijatriju na 3. katu bolnice pa iz Klinike mole djecu i roditelja za razumijevanje tijekom radova koji bi trebali malim pacijentima pružiti bolje uvjete za boravak i liječenje.

“Klinika će za vrijeme trajanja radova nastaviti raditi, zbrinjavati sve hitne pacijente, kao i do sada, te nastojati zbrinuti što veći mogući broj unaprijed dogovorenih zahvata. Ipak, nemoguće je izbjeći odgađanje pojedinih planiranih zahvata. Stoga se, tim pacijentima i njihovim roditeljima unaprijed ispričavamo i obećajemo da ćemo liječenje preuzeti u najranijem mogućem terminu”, priopćili su iz Uprave Klaićeve bolnice.

Za razumijevanje posebno mole roditelje bolesne djece, budući da im bolnica tijekom radova neće moći omogućiti boravak uz djecu 24 sata dnevno ali će im, sukladno mogućnostima, omogućiti što dulji boravak roditelja uz njihovo dijete.

“Premda je u tijeku izrada planova za izgradnju nove bolnice za djecu, nije realno za očekivati da bi nova bolnica mogla biti izgrađena u razdoblju od nekoliko godina”, ističe u priopćenju v.d. ravnatelja Zoran Bahtijarevć.

Završetak radova očekuje se u roku od dva mjeseca.

Komentiraj

FOTO:Goran Jakus/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.