Direktor KK Zadar Boris Skroče u ponedjeljak je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je najavio kako će klub tužiti Hrvatski košarkaški savez.

Razlog je registracija, odnosno ne registracija dvojice igrača Maja Kovačevića i Igora Marića. Iako su dvojica spomenutih trebala nastupiti protiv Cedevite to se nije dogodilo, piše HRT.

“Mi smo u ured HKS dostavili sve potrebne dokumente i dobili negativan odgovor, zapravo, nismo dobili nikakav odgovor nego nam jednostavno nisu registrirali igrače. Moram otvoreno reći da ćemo prema HKS-u krenuti tužbom i pravno se zaštititi. U svemu imamo uporište u mišljenju Ministarstva pravosuđa od 2. kolovoza 2015. i odnosi se na predstečajnu nagodbu koju ni HKS ni FIBA, koja nas je blokirala, ne priznaju”, kazao je Boris Skroče-

Postavio je i pitanje je li Prvenstvo Hrvatske uopće regularno. “Mi nikad nismo rekli da nećemo igrati u PH, jer smo hrvatski klub koji nije prekršio ništa, držimo se hrvatskih zakona i za spomenute igrače imamo valjanu dokumentaciju”, dodao je Skroče.

Zadar će pokrenuti i sudski postupak protiv FIBA-e na međunarodnom sudu u Münchenu.

Komentiraj