Sjedinjene Države namjeravaju poslati humanitarnu pomoć poplavama pogođenom Mianmaru kako bi pomogli stotinama tisuća stanovnika, izjavio je u srijedu američki državni tajnik John Kerry.

Mianmarska vlada u ponedjeljak je pozvala međunarodnu zajednicu da potakne napore za prikupljanjem pomoći. U govoru održanom u Kuala Lumpuru Kerry je kazao da američko veleposlanstvo u Yangonu tijesno surađuje s mianmarskim dužnosnicima da bi se odredili prioriteti kada je o humanitarnoj pomoći riječ.

 

  • Prošlotjedne poplave, nastale kao posljedica monsunskih kiša, ugrozile su živote više od 250.000 ljudi

 

“Nadamo se da će naš angažman utjecati na to da se pomogne ugroženom stanovništvu i da bude što manje novih žrtava”, rekao je Kerry na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja jugoistočne Azije kojim supredsjeda zajedno s mianmarskim ministrom vanjskih poslova Wunnom Maungom Lwinom.

Prošlotjedne poplave, nastale kao posljedica monsunskih kiša, ugrozile su živote više od 250.000 ljudi, a od njihovih posljedica smrtno ih je stradalo 69, podaci su ministarstva socijalne skrbi.

Dok spasilačke ekipe nastoje doprijeti do udaljenih i poplavama teško pogođenih dijelova zemlje, vlada je poduzela sve mjere opreza u drugim dijelovima, izdavši upozorenje o potencijalnim poplavama kada se i ondje rijeke izliju iz korita.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.