Administracija predsjednika Baracka Obame, kao što je to bila i svaka američka administracija od 1949., ostaje predana vojnom savezu NATO i sigurnosnim obvezama prema tom sporazumu, rekao je u četvrtak američki državni tajnik John Kerry.

“Želim da našim NATO partnerima bude jasno naše stajalište. Ova administracija, kao i svaka pojedina administracija republikanska ili demokratska od 1949., ostaje u potpunosti predana NATO-u i našim sigurnosnim obvezama prema članku 5”, rekao je Kerry na konferenciji za novinare.

On je komentirao riječi republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa koji je rekao The New York Timesu, da bi ako bude izabran mogao odbaciti jamstvo NATO-a da će svaki član, uključujući Sjedinjene Države, braniti druge ukoliko budu napadnuti.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.