EPA

Kenijski sud u petak je zbog krijumčarenja bjelokosti osudio muškarca na zatvorsku kaznu od 20 godina i novčanu kaznu u visini 200.000 američkih dolara.

Policija je optužila Feisala Mohameda Alija, podrijetlom iz Mombase, da stoji u pozadini međunarodne mreže krijumčara bjelokosti.

Krivolov se povećao zadnjih godina širom subsaharske Afrike, gdje bande ubijaju slonove i nosoroge i prodaju ih na azijskom tržištu gdje postoji velika potražnju za bjelokosti i rogovima koji se upotrebljavaju u narodnoj medicini.

“Sudska presuda snažna je poruka svim bandama i krivolovcima, krijumčarima bjelokosti, naručiteljima, posrednicima i brodarima da Kenija neće mirno promatrati kako joj je populacija slonova desetkovana, ili kako se njezin teritorij koristi kao kanal za krijumčare”, poručila je u izjavi kenijska služba za zaštitu divljih životinja.

Komentiraj

FOTO:EPA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.