Načelnik Stožera zaštite i spašavanja Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić je ocijenio kako je velik broj izbjeglica koji gotovo iz sata u sat pristižu u prihvatni centar u Opatovcu počeo zadavati probleme u funkcioniranju unutar i izvan samoga centra te da se razmišlja o njegovu rasterećenju.

U izjavi novinarima u srijedu navečer, nakon sjednice županijskog stožera, Kelić je rekao kako ipak nekih većih problema unutar samoga prihvatnog centra nema te da službe koje rade na terenu svoj posao obavljaju na zadovoljavajući način.

 

  • “Ono što mi prvenstveno želimo je da komunikacija i koordinacija unutar službi i institucija koje rade na ovom poslu bude puno bolja”, istaknuo je.

 

Ocijenio je da još ne zadovoljava komunikacija između državne i lokalne razine.

“Ako se neke stvari događaju na području neke općine”, istaknuo je, njezini predstavnici moraju biti upoznati s onim što se radi.

Također je ocijenio kako je stanje u vezi s prihvatom izbjeglica mnogo bolje nego prvih dana, kad su počeli pristizati u Hrvatsku.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Damir SENČAR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.