Ravnateljica Gradskoga kazališta Trešnja Višnja Babić u subotu je najavila za novu kazališnu sezonu te kuće, premijere adaptacije tekstova hrvatskih autora Ivana Kušana, Mire Gavrana, Branka Ružića te koprodukciju sa Studijem za suvremeni ples – predstavu “Bajka o ritmu” Ane Mrak i Renate Carole Gatice.

Prva premijera, rekla je Babić na konferenciji za novinare, bit će sredinom listopada, a riječ je o adaptaciji Kušanova romana “Domaća zadaća” u režiji Miroslava Međimorca.

“Predstava je zasnovana na glumačkoj igri i scenografiji priznatoga umjetnika Drage Turine i okuplja većinu Trešnjinoga ansambla”, rekla je Babić. Kostimografkinja predstave je Danica Dedijer, a plakat predstave po prvi će put izraditi priznati hrvatski slikar Vatroslav Kuliš.

Trešnja ovu sezonu, osim hrvatskim autorima, posvećuje i knjizi općenito.

 

  • “Svake subote popodne u predvorju kazališta u suradnji s velikim, ali i manjim nakladnicima, organizirat ćemo druženje književnika i djece”, najavila je Babić dodavši kako će u sklopu tog druženja biti organizirane i radionice, razmjena knjiga te prodaja knjiga za djecu po popularnim cijenama.

 

Prvo takvo okupljanje održano je u subotu u suradnji s Mozaik knjigom i književnicom Sanjom Pilić u predvorju kazališta Trešnja, gdje su bile izložene ilustracije Tomislava Torjanca iz slikovnica “Grga Čvarak” i “Kako živi Antuntun”

Komentiraj