Župan Karlovačke županije Damir Jelić je u ponedjeljak županu Zadarske županije Božidaru Longinu ponudio pomoć u saniranju šteta i posljedica nevremena s bujičnim poplavama koje su zadesile Zadar i Zadarsku županiju, izvijestile su javnost županijske službe, a u Javnoj vatrogasnoj postrojbi kažu da u pomoć kreću u utorak rano ujutro.

U karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi Hina saznaje da se na intervenciju kreće sutra, u utorak, rano u jutro. U noćnim satima već traju pripreme za intervenciju i pripreme za transport što više crpki za ispumpavanje vode iz stambenih i poslovnih objekata i s prometnica, rekao je zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Robert Hranilović.

Također, prema odluci nadležnog ministarstva, zadarskoj je Bolnici na raspolaganju Opća bolnica Karlovac za prijem i zbrinjavanje njihovih pacijenata, kao i svih novih pacijnata koji gravitiraju zadarskoj Općoj bolnici, a dolaze sa prostora Like i dijelova bližih Karlovačkoj županiji.

Komentiraj

FOTO:HINA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.