Karlovački HSS suglasan je s odlukom središnjice o suradnji s SDP-om na državnom novou, ali će, kako je u utorak na tiskovnoj konferenciji u Karlovcu rekao predsjednik Gradske organizacije HSS-a Davor Bartolac, ogranci samostalno odlučiti s kim će koalirati na lokalnim izborima iduće godine.

“Slobodni smo sklapati koalicije samostalno, a karlovački će HSS do kraja ove godine donijeti odluku o tome hoće li na lokalne izbore ići s dosadašnjim partnerima predvođenima HDZ-om ili s SDP-om ili drugačije”, rekao je Bartolac.

Tiskovna je konferencija održana u povodu prestanka kaznenog progona bivšeg direktora karlovačke Toplane Denisa Janžetića (HSS). Janžetić je bio optužen da je nezakonitim korištenjem robnih rezervi Republike Hrvatske nanio štetu državi od oko tri milijuna kuna, no Općisko državno odvjetništvo u Zagrebu je nakon šest sudskih ročišta odustalo od optužbe i suđenje je prekinuto.

Bartolac je istaknuo da je stranka bila uz Janžetića tijekom četiri godine nepotrebnog progona  jer su vjerovali da je Toplanu vodio na zakonit način.

“Opet se, kao i u nekim ranijim slučajevima, pokazalo da su optužbe protiv HSS-ovaca neutemeljene. Nije floskula, mada tako zvuči, potvrđuje se opet da je HSS stranka poštenih ljudi”, rekao je Bartolac.

Janžetić je rekao da je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu bilo tijekom prošle godine održano šest ročišta tijekom kojih je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo uvidjelo da nije bilo elemenata kaznenog djela te da je proces time završen.

Međutim, tim mi je postupkom nanesena velika moralna, politička i materijalna šteta, a trošak će u konačnici ići na teret poreznih obveznika, odnosno svih nas, rekao je Janžetić. Odgovarajući novinarima na pitanje hoće li tužiti državu za štetu koja mu je nanijeta odgovorio je da mu je teško tužiti državu u čiju je obranu stao u kolovozu 1991. godine.

Komentiraj