Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić kazao je u petak  kako nas bagdan Božića podsjeća da u teškim vremenima utjeha vjere i pouzdanje u božju ljubav imaju posebni značaj jer nas vraćaju istinskim životnim vrijednostima.

Predvodeći misu polnoćku u sarajevskoj prvostolnici katedrali Srca Isusova kardinal Puljić je u propovjedi kazao kako bi Marija i Josip u potrazi za mjestom na kojemu će se roditi Isus u današnjem vremenu bili suočeni s teškim kušnjama te bi svjedočili brojnim patnjama i nedaćama. Kazao je kako od toga nikakva iznimka nije ni današnja Bosna i Hercegovina.

“Ako pođete u BiH znajte da su na granici napravili takvu gužvu da ljudima ogade dolazak, nemojte ići u tvornice jer tamo ljude ne plaćaju, ne računajte na posao ako niste u nekoj političkoj stranci”, rekao bi vrhbosanski nadbiskup današnjoj Mariji i Josipu ilustrirajući kako danas izgleda njegova domovina.
Utjehu u njoj, kazao je kardinal Puljić, danas i te kako trebaju naslabiji poput djece koja trpe, staraca koji su napušteni, radnika koji su izgubili posao ili beznadno čekaju plaću, bolesnih koji se nemaju čime liječiti i koje nema tko utješiti.
Božju milost, poruka je kadrinala Puljića, zaslužuju svi koji pate pa tako i oni koji su počinili teška nedjela ukoliko se zbog njih pokaju.
“Pođite i onima koji su okrvavili svoje ruke i sada pate ili bježe od svoje patnje”, kazao je kardinal Puljić dodajući kako i takvima treba pružiti priliku da okaju svoj zločin
“Isuse, rodi se noćas i u našim srcima. Trebaju te ljudi koji hodaju ovom zemljom i vape za mirom”, kazao je kardinal Puljić.
Kristov put preporučio je kao “lađu spasa” koja preuzima na sebe ljudske grijehe i ljudima pomaže a tako nađu mir u srcu. Dodao je kako se Božić ne smije svesti tek na okićene borove i sjaj ukrasa jer je to blagdan potrage za božjom ljubavi.
“Božićno dijete izvor je naše radosti a u ovoj godini milosrđa božićno bi raspoloženje trebalo pomoći da raspoznamo kako smo svi božja bića”, kazao je u propovjedi kardinal Puljić pozvavši sve vjernike da se odreknu sebičnosti i pohlepe i tako otvore svoj srca božjem milosrđu.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakFOTO: Politički vrh na polnoćki u Zagrebačkoj katedrali
Sljedeći članakSAD planira protjerivanje ilegalnih imigranata
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.