Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u četvrtak je posjetio šibensku tvornicu TLM, te izrazio nadu da će u njoj uskoro biti 400 ili 500 zaposlenih. Nije znao detalje pa nije ni komentirao priču oko milijunskih dugova koje je država oprostila. “To će netko trebati istražiti”, kazao je Karamarko.

Upitan o kurikularnoj reformi, Karamarko je rekao kako je u tijeku stručna rasprava. “Podršku ima sve ono što je kvalitetno”, rekao je Karamarko, prenosi N1.

Nije mogao zaobići ni novinarsko pitanje o smjeni šefa policije Vlade Dominića. “Meni je poznato da je Orepić ministar, pročitao sam to negdje. Ali, ministar znači i obveze i da treba rješavati probleme i ne može u nekom trenutku i sam postati problem. Ako se na nešto ukazivalo prije mjesec dana, bio bi red da se to ispita. Ministar je odgovoran i premijeru i meni, kao potpredsjedniku Vlade, i svim građanima Republike Hrvatske”, rekao je Karamarko dodajući da se ‘toplo nada da Orepić zna svoj posao i da će napraviti ono što treba napraviti’.

Predložio je i da se dužnosnicima skine 25 posto plaće. “Mislim da bi to bilo dobro. Postoje aproksimacije, ako bi svim članovima Vlade i Sabora i drugim dužnosnicima skinuli 25 posto, uštede bi bile preko 20 milijuna kuna. Zašto skidati plaće radnicima u stranačkim uredima?”, istaknuo je.

Nezaobilazno je bilo i pitanje o smjeni šefa SOA-e Draganu Lozančiću. “Smiješna je to već i tužna priča. Očekujem da se to brzo napravi. Lozančić mora otići, jer nema potporu predsjednice. To treba skinuti s dnevnog reda”, poručio je i dodao da bi se, umjesto o Lozančiću, trebalo pričati o nezaposlenosti i odlasku 100 tisuća mladih ljudi iz Hrvatske.

Komentiraj