Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u nedjelju kako će nova vlada raspravljati o kandidaturi ministrice vanjskih poslova u tehničkoj Vladi Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a te je ustvrdio da do sada po tom pitanju nije ispoštovana procedura.

“O tome ćemo razgovarati. Mislim da se do sada procedura nije ispoštivala i da se zahvaljujući odlazećoj vladi Hrvatska poprilično osramotila”, rekao je Karamarko u središnjici HDZ-a nakon unutarstranačkih konzultacija uoči sutrašnje sjednice Predsjedništva i nastavka pregovora s Mostom.

Govoreći, uz ostalo, o lošoj demografskoj slici zemlje istaknuo je kako će se apsolutno zalagati da se realizira dio izbornog programa Domoljubne koalicije po kojem bi se za svako novorođeno dijete dobilo tisuću eura potpore. “Apsolutno ću se založiti da to bude tako”, naglasio je.

Podsjetio je i da, uz prijedlog smanjivanja broja ministarstava, predlažu i osnivanje novoga – ministarstva obitelji, useljeništva i demografske obnove.

“Taj problem je kroničan i opasan za zemlju i njegovom rješavanju bi trebali pristupiti temeljito kroz organizaciju ministarstva koje bi se isključivo bavilo tim problemom”, poručio je.

Komentiraj

FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.