Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko čestitao je u srijedu na Facebooku Božić svima onima koji ga slave po julijanskom kalendaru, ističući poruke mira, tolerancije i ljubavi.

“Rođenje Isusa događaj je koji simbolizira mir i toleranciju. Nije važno po kojem kalendaru ga slavimo nego da shvaćamo i poštujemo poruku tog najvećeg događaja u povijesti čovječanstva.

Prihvatimo blagdan Božića kao stvarni događaj koji je ljudima ponudio mir, toleranciju i suživot kao način života. Niti jedna moderna ideologija nije uspjela nadvladati univerzalnu poruku mira i ljubavi koju nam daje događaj rođenja Isusa Krista.

Propala su sva carstva i sve države koje su to pokušavale osporavati. Tolerancija među susjedima i sugrađanima jača je od svake sile. Prihvatimo tu stvarnosti, poštujmo se i živimo u ozračju međusobne tolerancije i mira.

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji Božić slave po julijanskom kalendaru želim puno osobne i obiteljske sreće, zdravlja i mira. Sretan vam Božić!”, napisao je Karamarko na svom Facebooku.

[SRETAN BOŽIĆ SVIMA KOJI GA SLAVE PO JULIJANSKOM KALENDARU] Rođenje Isusa događaj je koji simbolizira mir i toleranciju….

Posted by Tomislav Karamarko on Wednesday, January 6, 2016

Komentiraj