Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je u četvrtak na Facebooku presudu Radovanu Karadžiću, kojeg je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju u Haagu proglasio krivim za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine u Bosni i Hercegovini te je osuđen na kaznu od 40 godina zatvora.

“Presuda Međunarodnog kaznenog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije koja je izrečena Radovanu Karadžiću doprinos je pravdi koju stotine žrtava srpske agresije već dva desetljeća očekuju. Ova presuda neće oživiti mrtve, neće vratiti dostojanstvo poniženima i neće izgraditi porušene domove i drugu razorenu imovinu, ali svakako je opomena svima koji se još uvijek zanose idejama o tome da je moguće ostvariti ciljeve iz ideološke podloge o stvaranju velike Srbije”, piše Karamarko.

Dodaje kako su se Hrvati u BiH zaustavljanjem tenkovske kolone između Mostara i Širokog Brijega prvi suprotstavili planiranoj velikosrpskoj agresiji na BiH. “Kad su počela otvorena agresivna ratna djelovanja Hrvati su krenuli u obranu svojih domova zbog čega su podnijeli najveću žrtvu u obrani BiH. Na koncu su temeljem Splitske deklaracije, te Washingtonskih i Bečkih sporazuma Hrvati dali najveći doprinos u slamanju velikosrpske agresije i vojnom porazu agresora. To su razlozi zbog kojih Hrvati imaju razlog ovu presudu smatrati priznanjem za svoj doprinos u očuvanju suvereniteta BiH čiji su konstitutivni narod”, zaključuje Karamarko.

[PRESUDA KARADŽIĆU OČEKIVANA JE I PRAVEDNA] Presuda Međunarodnog kaznenog suda za ratne zločine na području bivše…

Posted by Tomislav Karamarko on Thursday, March 24, 2016

Komentiraj