Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u četvrtak kako je tvrdnja da je sedam od osam manjinskih zastupnika potpisalo podršku Zoranu Milanoviću “mala obmana”.

“To je mala obmana zbog koje će gospodin Milorad Pupovac morati objasniti kako se to radi da jedan čovjek potpisuje za tri osobe. I još jedna stvar koja mi se nije dopala u njegovoj izjavi – da su diskriminirane nacionalne manjine ako ne sudjeluju u kreaciji. Nacionalne manjine nisu stranka. To je klub od kojeg se očekuje da bude konstruktivan prije svega prema interesima svojih nacionalnih manjina”, rekao je Karamarko ispred središnjice stranke.

Novinarima je potvrdio da će na današnjim pregovorima s Mostom podržati njihov zahtjev za proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa koji Most postavlja kao uvjet za podršku novoj vladi.

“Mi već tri godine o tome pričamo u stranci i to je bila i naša ideja s kojom smo htjeli ići nakon izbora”, rekao je Karamarko.

Veseli se, kaže i današnjim pregovorima s Mostom jer “svako daljnje odugovlačenje nije dobro za Hrvatsku , gospodarstvo i sigurnost”.

Veseli se, ističe, i poslijepodnevnim konzultacijama s predsjednicom o davanju mandata za sastavljanje vlade. “Vjerujem da će uskoro doći do raspleta pozitivnog za nas”, ustvrdio je.

Komentirajući sinoćnju izjavu nekadašnjeg predsjednika HDZ-a Ive Sanadera kako je njegov politički progon počeo tek kada je pokušao doći na mjesto počasnog predsjednika HDZ-a, Karamarko je kazao kako mu je to teško komentirati jer “nije bio akter u stranci” u smislu da je imao nekakvu dužnost. “Ne znam te detalje, pratio sam medijski isto kao i svi ostali”, rekao je Karamarko.

Za najnovije rezultate istraživanja agencije Ipsos prema kojem je HDZ sada druga stranka po jačini kazao je kako je to “komedija”.

“Hajdemo ukinuti izbore, neka Ipsos puls određuje tko će pobjeđivati i tko će biti u parlamentu većina, neka kreira vladu. Mi smo pobijedili na izborima i tjedan dana nakon toga gledamo kako baš i nismo mi pobijedili i cijelo vrijeme se neki upiru gubitnike proglasiti dobitnicima, a nas dobitnike gubitnicima”, rekao je Karamarko. Dodao je također i kako “narod ne treba zavaravati”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.