HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u ponedjeljak je preko svog Facebook profila pozvao na toleranciju, naglašavajući kako ‘svi moramo paziti kako komuniciramo u javnom prostoru’.

“Vrijeđanje drugih ne možemo tolerirati. Jednako tako se zalažem za izjednačavanje kriterija. Ne možemo u jednom slučaju posezati čak i za zabranama emitiranja javnih medija, a u drugom slučaju ne vidjeti i ne čuti kad se širi govor mržnje. Posebno me boli kad su tolerirani slučajevi neprimjerene komunikacije usmjereni prema braniteljima. Moramo voditi računa o tome da svaka neprimjerena komunikacija izaziva odgovor i tome onda nema kraja. Svako od nas bi se trebao suzdržati od izjava koje nekog mogu uvrijediti”, napisao je Karamarko.

Komentirao je tako prosvjed protiv oduzimanje koncestije Z1 televiziji na tri dana, odluku koju je doijela Vijeće za elektroničke medija. Koncesija im je oduzeta jer je Vijeće ocijenilo kako je u programu Z1 televizije, u emisiji ‘Markov trg’ koristio govor mržnje.

[MORAMO BITI TOLERANTNI] Svi moramo paziti kako komuniciramo u javnom prostoru. Vrijeđanje drugih ne možemo tolerirati….

Posted by Tomislav Karamarko on Monday, February 1, 2016

Komentiraj