“Je li vam ja tako izgledam da mogu ići u salto mortale? Postoji granica iza koje se mi povlačimo”, rekao je u intervjuu za RTL Danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

“Ti pregovori predugo traju. Mislim da su postali kontraproduktivni. Ušli su u sferu iracionalnog. S ozbirom na zahtjeve Mosta, osjećali smo se kao učenici u nekom razredu gdje veliki razrednik dirigira s nekim čudnim testovima”, opisao je pregovore s MOST-om nezavisnih lista i koalicijom Hrvatska raste.

Intervju s predsjednikom SDP-a RTL je vodio prije obrata u MOST-u, kojim je Domoljubna koalicija ponovno pozvana u pregovore, a Karamarko poručuje kako misli da bi ga njegovi birači na neki način kaznili da je ušao u koaliciju s SDP-om. “S druge strane, po savjesti nisam mogao. SDP zadnje četiri godine niže same neuspjehe, vrijeđa branitelje i političke suparnike”, dodaje.

O telefonskom pozivu Milanovića prije sastanka u subotu, Karamarko kaže kako ga nije nasamario. “Mi smo imali čvrstu odluku da nećemo. On je samo pokazao trenutak velikog političkog nepoštenja. On je valjda mislio da je veliki političar ako je tako izveo da on ne govori prvi. Moram priznati da smo se poslije smijali tome. Moram reći, to je kokošarenje, šibicarenje… Prevara i laž ne prolaze. Nije me prevario jer smo mi imali svoju odluku, ali je taj gospodin pokazao svoje pravo lice”, objasnio je.

Potom je naglasio da neće, kao Zoran Milanović, napraviti salto mortale i tražiti povratak u pregovore. “Je li vam ja tako izgledam da mogu ići u salto mortale? Postoji granica iza koje se mi povlačimo. To su oni principi”, poručio je Karamarko. Ipak, poziv su dobili od MOST-a, a hoće li ipak u salto mortale vidjet ćemo sutra nakon podneva, kada je zakazan sastanak Predsjedničštva HDZ-a.

Karamarko je za RTL još jednom ponovio kako nije razočaran izbornim rezultatom. Na pitanje hoće li ponuditi ostavku završi li HDZ u opoziciji, Karamarko odgovara: “Hoću li dati ostavku… čovjek treba biti realan prema sebi. Ja u ove četiri godine sebe mogu ocijeniti pozitivno jer sam stranku digao iz rasula. Što će reći članovi i kolege, ja to njima ostavljam”.

Za kraj je istaknuo kako ga je Božo Petrov razočarao. “Pričao je o novom moralu u politici i na tom valu su dobili izbore, ali je to počeo urušavati ovim dogovorima sa SDP-om. Imam pravo biti razočaran. Ono što mogu reći mazohistički – volio bih da uspiju. Naši građani nemaju pravo čekati na naše političarske dogovore i ove čudne trakavice, kojima smo svjedoci bili ovih mjesec i pol dana”, zaključio je.

Komentiraj