Ne računajući nekoliko grupnih i festivalskih nastupa, Kandžija i njegova prateća grupa Gole žene uz neizostavnu pratnju svog ‘’brata po repanju’’ Toxare gotovo godinu dana nisu održali samostalni koncert u Zagrebu. Prošle srijede, savršeno uvježbani i odlično pripremljeni, Kandžija i Toxara u Vintage Industrial baru su izveli presjek svog dosadašnjeg rada, predstavivši najveće hitove. U pjesmi ‘’Donji Miholjac’’, prepjev velikog hita ‘’Empire State of Mind’’ Alicie Keys i Jay-Z-ja, pridružila im se Ivana Rushaidat. Nakon pauze za presvlačenje, Kandžija, Toxara i Gole žene izašli su na pola koncerta odjeveni u bijelo, kako bi izveli najnoviji hit ‘’Crkva’’ koji je publika pozdravila s ovacijama, unatoč tome što su pjesma i spot pušteni u javnost samo sedam dana prije koncerta.

  • Kandžija i njegova prateća grupa Gole žene održao koncert u Vintage Industrial Baru
  • Kandžija i Toxara izveli su presjek svog dosadašnjeg rada, predstavivši najveće hitove

 

Kandžija je privukao pozornost 2007. pobjedom na free style battleu u Zagrebu. Od samog početka sklon sarkazmu i ironičnim stihovima, Osječanin Stjepko Galović Kandžija ubrzo je dobio nadimak Rimokatolik, a predstavlja se i kao Emtivi Andrija. Prvim hitom ‘’Bicikl’’ osvojio je hrvatsku hip hop scenu, a debi album ‘’Narodnjaci’’ objavio je 2009. za Dallas Records, za koji je dobio dobre kritike. Dvije godine kasnije objavio je album ‘’Koktel od rakije’’. Uz istoimeni singl te pjesme ‘’Desno’’ i ‘’Kriza’’, Kandžija je osvojio domaće top ljestvice, nastupajući sa svojom pratećom grupom Gole žene u Hrvatskoj i regiji.

S Toxarom je 2012. objavio album ‘’Zlatne žbice’’, na kojem su gostovali najvažniji hrvatski reperi. Uvijek sklon sarkastičnom komentiranju društva u kojem živimo, uz neizostavni cinizam u stihovima i neizbježnu dozu humora koji nerijetko ostavlja gorak okus u ustima, Kandžija je 2013. objavio na besplatnom downloadu EP ‘’Dvojezična ploča’’, u suradnji s beogradskim reperom Bvanom, kao komentar na incidente prilikom postavljanja ploča s dvojezičnim natpisima u Vukovaru. Godine 2014. objavio je živi album ‘’Folder s Golim ženama’’.

Komentiraj

Podijeli objavu
Prethodni članakMirana Kurspahića i Dražena Ilinčića bije glas duhovite gospode koja bacaju telefone u kulturnim emisijama
Sljedeći članakRIJEKA Lani ostvareno 83.7 posto planiranih prihoda proračuna, tekući manjak prihoda oko 25 milijuna kuna
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.