Regionalne zapadnoafričke snage oslobodile su 5000 zatočenika iz baze Boko Harama u operaciji koja je trajala dulje od sedam dana i kojom je potpuno uništeno skrovište militanata u planinama uzduž nigerijsko-kamerunske granice, priopćio je Kamerun u srijedu.

“Oslobođeni taoci većinom su žene, djeca i stariji ljudi”, rekao je na tiskovnoj konferenciji kamerunski ministar komunikacija Issa Tchiroma Bakary.

Dodao je da je u operaciji u planinama Mandara uhićeno 26 osumnjičenih pripadnika Boko Harama između 26. veljače i 7. ožujka, uništeno je skladište goriva te je pronađeno oružje, motocikli, pedesetak bicikala i propagandni materijali.

Nigerijska islamistička skupina Boko Haram od 2009. pokušava uspostaviti islamski kalifat u regiji jezera Čad. Militanti Boko Harama ubili su oko 15.000 ljudi i više od dva milijuna prisilili da napuste svoje domove u posljednjih sedam godina.

Komentiraj

FOTO:EPA/STR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.