Kako zaustaviti Roberta Lewandowskog? – pitanje je to koje su si postavljali brojni treneri i nogometaši posljednjih mjeseci. Policijskoj upravi u Varšavi stigla je anonimna prijava protiv 27-godišnjeg napadača münchenskog Bayerna zbog ispijana šampanjca na travnjaku, nakon kvalifikacije Poljske na Europsko prvenstvo u Francuskoj sljedeće godine. ‘Incident’ se dogodio nakon pobjede nad Irskom.

U toj je utakmici Lewandowski, koji je u šest utakmica ‘utrpao’ čudesnih 15 pogodaka, donio ključnu pobjedu kojom su Poljaci osigurali direktan plasman na EURO. Nakon utakmice Lewandowski je snimljen kako otvara i pije šampanjac slaveći veliki uspjeh svoje reprezentacije. Sve se to odigralo na travnjaku, što bi moglo biti kršenje poljskog zakona o sigurnosti na javnim okupljanjima.

U članku osam tog zakona stoji da se na takvim okupljanjima mogu prodavati pića koji nema više od 3.5 posto alkohola, a sljedeća stavka navodi kako se konzumacija može odvijati samo u određenim područjima. Agent Poljaka poručio je kako prijavu neće shvatiti ozbiljno.

Glasnogovornik policije rekao je kako moraju utvrditi je li stvarno došlo do kršenja zakona, te kako se svaka prijava mora shvatiti ozbiljno. “Policija je ovdej sa sačuva red”, prenosi Mirror.

Reprezentativni suigrači Lewandowskog također su iznenađeni razvojem situacije. Kamil Glik, branič Torina, na društvenim je mrežama objavio: “I ja sam pio. Trebam li očekivati telefonski poziv?”

Komentiraj