Zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi izjavio je novinarima nakon konzultacija kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da će romska nacionalna manjina, kao i drugih 11 manjina koje on zastupa, podržati SDP-ovu koaliciju Hrvatska raste, jer je bivša Vlada za njih učinila najviše.

“Ono što je prošla Vlada učinila romskoj nacionalnoj manjini nije sigurno učinjeno u posljednjih 60 do 70 godina. To je bio i jedan od razloga zbog čega za mandatara podržavamo Zorana Milanovića i SDP-ovu koaliciju Hrvatska raste”, rekao je Kajtazi novinarima.

Kajtazi nije odogovorio na novinarski upit zašto među “manjincima” koji podržavaju Milanovića za mandatara nije i predstavnica albanske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj.
Upitan kako ocjenjuje stajalište HDZ-ove Domoljubne koalicije da nacionalne manjine ne bi unaprijed trebale davati potporu nekome od mandatara već se prikloniti većini, odgovorio je kako, imajući u vidu da Klub nacionalnih manjina može donijeti proračun i donosi više zakona, manjine mogu biti i dio Vlade. Naveo je kako o tome nije razgovarao s predsjednicom Grabar-Kitarović.

Komentiraj